logo

Save

Save

Save

Save

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

pozadina

Save

Save

  • Mall of Montenegro
  • Mall of Montenegro
  • Mall of Montenegro
Previous Next

Članci

U Seulu izgrađen šoping centar od transportnih kontejnera

Bilo da ste ljubitelj šopinga ili zanimljive arhitekture, ovaj tržni centar u Seulu svakako će vam biti interesantan. Tržni centar pod imenom “Common Ground” dizajnirala je korejska firma “Urbantainer”, a  ovaj projekat od 5.300 kvadratnih metara osmislili su kao sistem od dvije stotine transportnih kontejnera.

 

Pozicioniran u centralnoj četvrti grada Gwangjin, Common Ground je napravljen kao eksperimentalni projekat sa namjerom da se revitalizuje ovaj nedovoljno iskorišćen dio prijestonice.

 

Primjena transportnih kontejnera znatno je smanjila cijenu izgradnje s obzirom na to da je montaža trajala samo pet mjeseci. Kontejneri su postavlejni u tri nivoa formirajući dvije glavne cjeline: centralni hol (Market Hall) i prodavnice (Street Market).

 

Market Hall je unutrašnji prostor tržnog centra, dok je Street Market atrijum na otvorenom u kom se održavaju izložbe, performansi, a vikendom i bazari.

 

Common Ground ima sedamnaest prodavnica, dvanaest restorana i krovnu terasu na trećem spratu. U skladu sa nekonvencionalnim dizajnom tržnog centra i zakupci prodajnih prostora su alternativniji. U Common Groundu posjetioci neće pronaći robu velikih robnih marki, već će moći da kupuju proizvode novih dizajnera ili manje poznatih brendova.

 

2015 0919 15021800

Common Ground by Urbantainer 8 889x631

DSC03459

 

Save

prazno

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Anketa

Čime želite da obogatimo ponudu u Mall-u?

Modnim sadržajima - 22.2%
Ponudom artikala za vaš dom - 25%
Ponudom umjetnina - 5.6%
Zabavnim sadržajima - 22.2%
Ponudom hrane i pića - 13.9%
Healthcare&wellness ponudom - 11.1%

Ukupno glasova-Total votes: 36