logo

Save

Save

Save

Save

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • U Centru dobrih dešavanja!
  • Mall of Montenegro
  • Mall of Montenegro
  • Mall of Montenegro
Previous Next

pozadina

Save

Save

  • Mall of Montenegro
  • Mall of Montenegro
  • Mall of Montenegro
Previous Next

EUROPOINT OD 15. JULA ZVANIČNO U VLASNIŠTVU SAVANE

europoint2

 

Mediji su objavili da švedska kompanija Savana Holding AB kupuje prvu ekološku zgradu u Podgorici Europoint, što je izazvalo veliko interesovanje javnosti, tim prije što je osnivač ove kompanije čovjek koji je rođen i odrastao u Crnoj Gori, preciznije Podgorici, gospodin Veselin Vesko Mijač. Gospodine Mijač, što Vas je opredijelilo da  uđete u najnoviji biznis, odnosno investiciju kupovinom zgrade Europointa?

Vesko Mijač: Zgrada Europoint jedna je od najinteresantnijih zgrada, ne samo sa aspekta Podgorice kao Glavnog grada, već i sa aspekta evropskih normativa, ekološki urađena, vrhunskog kvaliteta i u samoj gradnji, i klijentelom na kojoj mogu pozavidjeti velike evropske prestonice.

Koliko je vrijedna ova investicija i što planirate nakon kupovine ove zgrade, jedinstvene u Podgorici zbog svog energetskog potencijala koji se oslanja na podzemne vode i korišćenje njihove toplote, putem toplotnih pumpi. Koja će biti namjena ovog objekta u narednom periodu?

Vesko Mijač: Prije svega, oslanjanje na prirodne resurse, održavanje ekoloških uslova koji su bitni za očuvanje našeg eko sistema, je jedna od najvećih vrijednosti ove investicije. Novčana vrijednost investicije biće poznata nakon preuzimanja 15. jula. Ne postoji namjera promjene koncepta to jeste ostaje i dalje izdavanje kancelarijskog prostora i drugih kapaciteta.

-Prije dvije godine kupili ste  Moll of Montenegro i Hotel Ramada. Ova investicija bila je vrijedna 24 miliona eura. Dakle, za dvije godine pojavljujete se sa dvije velike investicije u Podgorici. Da li je ovim zaista izuzetno značajnim ulaganjima prethodilo interesovanje crnogorskiih institucija, biznis asocijacija… ili želja da pomognete Crnoj Gori i Podgorici?

Vesko Mijač: Odluku za aktivno investiranje u Crnu Goru donio sam nakon ostvarene nezavisnosti 2006. Pozitivna klima za ulaganje je omogućena pravom politikom od strane vlasti u Podgorici i Vlade Crne Gore. Politika Crne Gore je koračanje prema evropskoj uniji i utemeljenju nezavisnosti. Evidentno je da kupovinom sa mojom firmom i kapitalom koji je došao iz Švedske će vremenom biti otvoren prostor i drugim švedskim firmama da osjećaju sigurnost tokom investiranja svog kapitala.

- Ko je Veselin Mijač? Koliko dugo ste u Švedskoj?

Vesko Mijač; Podgoričanin, odrastao u Staroj Varoši, na trgu Božane Vučinić. Sa četrnaest godina sam se sa roditeljima preselio u Stokholm. Već četrdeset osam godina sam u Švedskoj.

-Koliko često dolazite u Crnu Goru?

Vesko Mijač: U Crnoj gori sam svake godine po nekoliko mjeseci, uz kombinaciju rada i odmora.

Kao uspješnom poslovnom čovjeku, što je, iz Vašeg ugla, potrebno Glavnom gradu i državi koja je na putu ka članstvu u EU?

Vesko Mijač: Potrebna je sloga među ljudima kao i bolja informisanost o prednostima ulaska u Evropsku uniju. Veoma je bitno da se ne gubi vrijeme u prepucavanju putem medija, već da svi idu ka postavljenom cilju – ulasku u Evropsku uniju. Da se više piše o tome, a ne o sukobima raznih frakcija.

Što nam je najveći izazov?

Vesko Mijač: To je pitanje za koje bi trebalo puno stranica i vremena za odgovor…

-Planirate li neke nove investicije u zemlji koja Vam je domovina? Planirate li da se vratite?

Vesko Mijač: Svakako planiram još veće investicije, međutim zavisiće od politike koja će se voditi u smislu razvoja Crne Gore prema Evropskoj uniji i prema pravu svojine. Ja nikada nisam ni otišao iz Crne Gore. To je moj osjećaj, prema tome, već sam se i vratio.

 

SAVANA DOBILA SERTIFIKAT EXCELLENT SME MONTENEGRO

Kompanija Savana Holding AB uspješno je prošla evaluaciju kreditne kuće Coface i na osnovu toga je od strane Privredne komore Crne Gore izdat web sertifikat Excellent SME Montenegro, za pouzdano i uspješno preduzeće u svom poslovanju.

Extreme Intimo u novom ruhu

extremeintimoSavršenstvo izgleda i jedinstven ukus ispunjen pozitivnom energijom. Extreme Intimo u novom ruhu. VAŠ MALL OF MONTENEGRO!

 

 

 

 

32

 

Mall of Montenegro – priča sa sretnim završetkom

Najavljujući godine pred nama, jesen 2016. za Mall of Montenegro značio je nastavak kontinuiteta osavremenjavanja svih segmenata ove sfere modernog biznisa. Šoping centar, na tlu dijela Glavnog grada, na kom su stasale mnoge generacije Crnogoraca i Podgoričana, izgrađuje jedan novi duh prožet savremenim životom. Duh, koji osjećaju svi oni što godinama ili odnedavno čine svakodnevnicu Mall-a of Montenegro. Drugi, koji po prvi put posjete ovo zdanje shvate da naša Podgorica ima još mnogo toga da ponudi u svom dijelu koji čini simbol ovog grada.

U trenucima kada se osjeti nova energija, drugačiji i specifičan način percepcije činjenica, stvaranje jedinstvenosti - timskog duha, postavljaju se temelji za neminovan prosperitet.

Početak stvaranja idealnog okruženja za društveno-kulturni život i poslovanje u jednom šoping centru zahtijevao je strpljenje i predan rad. Doslednost – istrajnost u planiranim poduhvatima, naišli su na jedan sasvim nov način odnosa i komunikacije sredine. Za relativno kratak period, udahnut je novi život, inicijalna kapisla za implementaciju prostora koji su iščekivali nove zakupce da ih oplemene.

Za nepunu godinu, ređali su se kao na traci: “Mil pop”, “Pharma standard”, “Lady D”, “Monatex”, “Filip kids fashion”, Kozmetički salon “Lak i ruž”, “Kuća hemije”, “Moda Italia”, “Addiko” banka, kuća mode i ljepote “Zoran”. Uskoro će novi članovi naše velike porodice postati i Eurosalon “Mini shop” i Optika “Optotim”.

Dakle, ponuda je obogaćena upravo onim segementima koji su na neki način falili i ukazivali da određen dio naše populacije ima selektivan pristup i naklonost.

Time je upotpunjena i stvorena kompaktna cjelina u izboru koji nudi naš šoping centar - spasen, uzdignut, probuđen i sačuvan od sudbine koja je zadesile pojedine centre u Podgorici.

Sa svim onim što trenutno jeste i šta će tek da bude, Mall of Montenegro predstavljaće sinonim za šoping, zabavu i društveno-kulturni život u Glavnom gradu. Vrijeme će biti najbolji pokazatelj.

VAŠ MALL OF MONTENEGRO!

prazno

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Anketa

Čime želite da obogatimo ponudu u Mall-u?

Modnim sadržajima - 22.2%
Ponudom artikala za vaš dom - 25%
Ponudom umjetnina - 5.6%
Zabavnim sadržajima - 22.2%
Ponudom hrane i pića - 13.9%
Healthcare&wellness ponudom - 11.1%

Ukupno glasova-Total votes: 36