logo

Save

Save

Save

Save

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

pozadina

Save

Save

  • Mall of Montenegro
  • Mall of Montenegro
  • Mall of Montenegro
Previous Next

Članci

Autorsko veče Miroslava Jovanovića Timotijeva u galeriji Modigliani

2015-03-avece-timotijeva-280x100Autorsko veče Miroslava Jovanovića Timotijeva, pjesnika, esejiste, kolumniste i književnog kritičara, održaće se u šoping centru Mall of Montenegro u galeriji Modigliani, u četvrtak 12.marta, sa početkom u 18 i 30 časova. Na članskoj karti književne zajednice “Vladimir Mijušković” iz Nikšića piše: “Pjesnik Miroslav Jovanović, po zanimanju učenik”. I nakon 45 godina druženja sa poezijom Jovanović, sa ponosom ističe da do danas nije promijenio zanimanje, makar u poeziji, i da je i dalje učenik. Izašao je, kako kaže, “iz književnog šinjela” Branka Janjuševića, koji je i njemu, ali i ostalim kolegama, bio putokaz šta treba čitati i kako treba braniti stvaralaštvo od sebe. Timotijev priznaje da ima utisak da nigdje drugo ne bi bio pjesnik, da svoje početke nije vezao za boemski, književni Nikšić u kome je jedino moglo da se desi to, da “trunka metafizike” u njemu proradi i mala poetska tajna oživi.

Dobitnik je mnogobrojnih književnih nagrada u Sarajevu, Beogradu i šire, a izdao je zbirke pjesama za djecu I mlade: Plamteće saće, Opet lože oblake, Vječnost i druge čežnje, Pustoš još pjeva, Autopsija sjenke, Papirne lađe i mnoge druge.

Njegove stihove će govoriti njegova supruga Milica M. Vukmanović, pjesnikinja, čije su knige poezije: Sveti grijeh, Itija, Plač vinskog mjeseca, prevođene na više jezika, a zastupljena je u više antologija. Dobitnik je brojnih nagrada za poeziju.

Nikola Karadžić će ovo lijepo poetsko veče, dodatno oplemeniti zvucima gitare.

 

2015-03-avece-timotijeva-630x

prazno

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Anketa

Čime želite da obogatimo ponudu u Mall-u?

Modnim sadržajima - 22.2%
Ponudom artikala za vaš dom - 25%
Ponudom umjetnina - 5.6%
Zabavnim sadržajima - 22.2%
Ponudom hrane i pića - 13.9%
Healthcare&wellness ponudom - 11.1%

Ukupno glasova-Total votes: 36