logo

Save

Save

Save

Save

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

pozadina

Save

Save

  • Mall of Montenegro
  • Mall of Montenegro
  • Mall of Montenegro
Previous Next

Članci

Sajam vina

U šoping centru Mall of Montenegro, 4 i 5.februara, sve ljubitelje vina, očekuje već afirmisana manifestacija "Sajam vina".

Događaj ima za cilj da posjetioce upozna sa bogatom ponudom vina sa crnogorskog podneblja, da afirmiše manje poznate proizvođače, a da velikim proizvođačima omogući da predstave novine iz svog proizvodnog asortimana. Na sajmu će se predstaviti male porodične vinarije, sa područja Podgorice, Danilovgrada, Bara, Cetinja, što je svakako prilika da se degustiraju vina, koja se rijetko mogu naći u svakodnevnoj prodaji.

Tako će se na ovom sajmu naći vino od nara, koje jedino proizvodi firma “Drijen” iz Nikšića. Proizvodnja ovog vina umnogome je teža i zahtjevnija, od proizvodnje vina od grožđa, a jedan od razloga je što fermentacija traje nekoliko mjeseci. Vino od nara, tradicionalno se proizvodi jedino u Jermeniji i u malim količinama u Izraelu. Takođe, jedna od posebnosti sajma biće i vino od Crne Tamjanike, koje se proizvodi u Manastiru Bukovo, u bogatom vinskom regionu Negotinske Krajine. Ovu sortu grožđa, sačuvala je Poljoprivredna škola u Negotinu, a preuzeli monasi pomenutog manastira, koji je danas, uspješno uzgajaju i prozvode čuveno vino.

Organizator sajma je kompanija Đoković.

cover

prazno

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Anketa

Čime želite da obogatimo ponudu u Mall-u?

Modnim sadržajima - 22.2%
Ponudom artikala za vaš dom - 25%
Ponudom umjetnina - 5.6%
Zabavnim sadržajima - 22.2%
Ponudom hrane i pića - 13.9%
Healthcare&wellness ponudom - 11.1%

Ukupno glasova-Total votes: 36